Auto Draft

Taekwondo klub Šmartno Litija uspešen v Mostarju

Prvo soboto v novembru smo se s Taekwondo klubom Šmartno Litija odpeljali v Bosno in Hercegovino, v prečudovito zgodovinsko mesto Mostar. Tja že kar tradicionalno odhajamo na mednarodno tekmovanje Mostar Open, ki se odvija ravno v času obiranja mandarin.

Tekmovali so trije kadeti in en član, katere je trener Franci Šircelj še posebej intenzivno pripravljal v predhodnih tednih. V spremstvu pa je bila tudi številčna navijaška ekipa staršev.

Med kateti se je najvišje uvrstila Pia Smrekar, ki je v kategoriji kadetinj -55 kg osvojila odlično prvo mesto in tako pometla s konkurenco šestih sotekmovalk. Skupno se je s tem med kadetinjami uvrstila na

drugo mesto. Naslednji kadet Lovro Perme, ki je tekmoval v kategoriji -49 kg, je z rezultatom 14:0 suvereno dobil prvo borbo, v drugi pa žal klonil pred izkušenejšim nasprotnikom in tako osvojil tretje mesto. Zadnji kadet pa je Luka Bajc, ki je tekmoval v isti kategoriji kot Lovro, v kateri je skupno tekmovalo devet tekmovalcev. Luka je imel nekaj smole z žrebom, saj je že v prvem krogu dobil nasprotnika, ki je na koncu zasedel prvo mesto, vendar je imel kljub temu odlično borbo in pokazal, da je iz pravega testa.

Med člani se je boril Domen Pirc v kategoriji do 80 kg, skupaj z

osmimi sotekmovalci. Prepričljivo je premagal vse nasprotnike in osvojil prvo mesto v svoji kategoriji in hkrati postal tudi najboljši borec med vsemi člani.

Tokrat ni tekmoval Tadej Pirc, ki je bil izjemoma med navijači, ker se pripravlja za odhod  na mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo potekalo od 16.11. do 20.11.2016 v kanadskem mestu Burnaby.

Mostar 2016

3 comments to Taekwondo klub Šmartno Litija uspešen v Mostarju