Auto Draft

Sredi junija so se na Dunaju zbrali tekmovalci v taekwondo tehniki iz celega sveta (od Brazilije do Avstralije), da bi nastopili na tekmovanju najvišjega ranga G-1, ki je veljalo za točkovanje na svetovni rang lestvici. Slovensko reprezentanco so zastopali dva tekmovalca in ena tekmovalka. Kot reden član je na tekmovanju nastopil Rok Mohar, član domačega kluba Šmartno Litija, v kategoriji članov 2, od 31 do 40 let. Z ugodnim žrebom se je med 22 tekmovalci uvrstil v osmino finala, kjer je premagal tekmovalca iz Portugalske. Sanje o medalji pa so se razblinile v četrtfinalu, kjer je bil (visoki) Čeh prevelika ovira za napredovanje. Vseeno pa je na koncu Rok zabeležil uvrstitev na fenomenalno 5. mesto.

Za zaključek sezone se je ekipa v začetku Julija udeležila še odprtega prvenstva Nemčije. V pestri mednarodni zasedbi 287 tekmovalcev in 57 parov je Rok Mohar potrdil odlično formo in se z dobrim nastopom uvrstil med 8 najboljših. V finalnih nastopih je na koncu zasedel 7 mesto, kar tudi prinaša točke na Evropski rang lestvici. Tako je trenutno najvišje uvrščen tekmovalec v kategoriji -40, na 17. mestu. Skupen uspeh sta potrdila še z nastopom v paru z Renato, kjer sta podobno, po zaključenih finalnih nastopih, končala na 7. mestu. Tudi to ju uvršča na Evropsko lestvico parov, in sicer na 26 mesto. Za dvig po tej lestvici bi bil potreben nastop na večjem številu evropskih tekem, saj sta se jih zaradi stroškov udeležila le dveh (od sedmih možnih).

Uspešno sezono ekipa nadaljuje tudi v jesenskem delu. 17 novembra so zastopali barve Slovenije na odprtem prvenstvu Madžarske, v Budimpešti. Tekmovanja se je udeležilo 152 tekmovalcev, od Grčije do Švedske. Rok Mohar je s solidnim nastopom v njegovi kategoriji na koncu osvojil bronasto medaljo med 5 prijavljenimi tekmovalci. Ekipni uspeh je dopolnila Renata, ravno tako z bronom. Za uspešen zaključek tekmovanja pa sta nastopila še v paru, kjer sta v konkurenci 6 parov na koncu (z minimalnim zaostankom 0,15 točke za drugo uvrščenim parom) osvojila zasluženo 3. mesto.

3 comments to PRVE TOČKE ZA SVETOVNO LESTVICO V TAEKWONDO TEHNIKI