Auto Draft

NOVICE IZ TAEKWONDO KLUBA ŠMARTNO LITIJA

V Taekwondo klubu Šmartno Litija ne počivamo. Kljub temu, da so bile počitnice, se je nekaj naših najboljših članov tudi med počitnicami intenzivno pripravljalo na novo tekmovalno sezono.

Minula sezona se je zaključila z dvema pomembnima tekmovanjema in to je državno prvenstvo v borbah in tekma svetovnega pokala – odprto prvenstvo Avstrije ranga G1.

Državno prvenstvo je potekalo v Celju, kjer je tekmovalo 156 posameznikov, ki so v različnih kategorijah naskakovali naslov državnega prvaka. Med najuspešnejšimi borci tekmovanja sta bila naša člana Domen in Tadej Pirc. Med člansko konkurenco je bil najučinkovitejši Domen Pirc, ki je postal državni prvak in najuspešnejši borec med člani, med mladinci pa Tadej Pirc, ki je prav tako postal državni prvak v svoji kategoriji in prejel pokal za najboljšega mladinca na turnirju.
Sicer je na tekmovanju sodelovalo devet naših članov, od katerih je potrebno pohvaliti tudi Adnana Oshisha, ki je s tremi dobljenimi borbami osvojil prvo mesto v kategoriji mlajših kadetov do 30 kg, kar je lep obet za dostojne naslednike našim starejšim članom. Eno zmago v borbah je dobil tudi Lovro Perme kot kadet v kategoriji -45 kg in osvojil tretje mesto.

Borili so se še Pia Smrekar, Anuar Oshish, Tai Cerar, Jošt Smrekar, in Aleksandra Rozina, katerim čestitamo za borbenost in želimo več športne sreče prihodnjič.

Na odprto prvenstvo Avstrije v Innsbrucku je v okviru mladinske reprezentance Slovenije odšel po nove točke svetovnega pokala Tadej Pirc. Tekmoval je v kategoriji mladincev do 59 kg, kjer je bilo v konkurenci 40 tekmovalcev. V prvem krogu je premagal tekmovalca iz Belorusije, v osmini finala pa v borbi za peto mesto žal izgubil na zlato piko proti Nemcu Floderju, ki je na koncu osvojil drugo mesto. Tadej je z devetim mestom dokazal, da je prav blizu zmagovalcev.

V tekmovalni sezoni, ki se začenja, naše tekmovalce najprej čaka povrnitev kondicije in pravega občutka za borbe, nato pa najprej Slovenski turnir Gaiana v Ljubljani za mlajše tekmovalce.

Za naša izkušena reprezentatna Domna in Tadeja Pirca pa je letošnja sezona tudi izziv, ker bo tako za mladince kot za člane potekalo svetovno prvenstvo. Za mladince novembra v Kanadi, junija 2017 pa za člane v Koreji. Reprezentanti, ki bodo izbrani za svetovno prvenstvo, še niso določeni, zato je na njima, da pokažeta vse, kar znata in se borita za »vstopnici«. Srečno!

V naše vrste pa na tem mestu vabimo tudi vse otroke, mlade in mlade po srcu, da se nam pridružijo ali pa le pridejo pogledat, kako treniramo. Morda pa tudi vam taekwondo postane način življenja 

.

Comments are closed.