Auto Draft

V mesecu novembru 2016 sta potekali za naš klub dve pomembni tekmovanji.

Prvo je bilo 22. Croatia Open, tekmovanje za svetovni pokal, ki je potekalo v Zagrebški Areni. To je eno močnejših prvenstev v Evropi, saj je na njem tekmovalo 1091 taekwondoistov iz 31 držav. Naš klub je zastopal le Domen Pirc, ki je bil v Zagrebu v okviru Slovenske članske reprezentance. Tekmoval je v kategoriji do 74 kg, v kateri je bilo skupno 41 taekwondoistov. Domen je suvereno v prvem krogu premagal Nizozemca Koubio, v drugem je bil močnejši od Hrvata Brciča, v tretjem krogu pa je po začetnem vodstvu in poškodbi noge na koncu moral priznati minimalno premoč Poljaka Szaferskega in tako zaključil tekmovanje v osmini finala. S tem si je priboril dodatnih 1,51 točke na svetovni lestvici, po kateri se vztrajno vzpenja in je trenutno na 130. mestu.

Naslednje tekmovanje, katerega se je udeležil naš mladinec Tadej Pirc je, je bilo svetovno mladinsko prvenstvo v kanadskem Burnabyju, ki je potekalo od 16. – 20.11.2016. To je bilo enajsto tovrstno tekmovanje, na katerega se je prijavilo 839 taekwondoistov iz 101 države. Slovenske barve so zastopali le štirje najboljši mladinci, med njimi Tadej Pirc, ki je tekmoval v kategoriji do 59 kg. Na to tekmovanje se je pripravljal celotno obdobje od poletja dalje in odšel preko luže vrhunsko pripravljen. V njegovi kategoriji je tekmovalo 61 taekwondoistov iz prav toliko držav. V prvem krogu je Tadej premagal nasprotnika Chana iz Hongkonga, v naslednjem krogu pa se je boril s skoraj za glavo večjim Irancem Jamshidijem. Tadej ga je prvi dve rundi uspešno obvladoval, na koncu tretje runde pa je zaradi majhne nepazljivosti Iranec povedel z udarcem v glavo in tako na koncu dobil dvoboj. Tadej je s tem zaključil tekmovanje v osmini finala. Sicer nekoliko razočaran, vendar z novo dodatno samozavestjo in izkušnjami, ki mu bodo še kako prav prišle naslednje leto na mladinskem evropskem prvenstvu.

Prvo nedeljo v decembru pa smo se zbrali taekwondoisti na že tradicionalnem turnirju v Ivančni Gorici, v organizaciji kluba Kang. Udeležilo se ga je 25 klubov iz petih držav. Za naš klub je tekmovalo 11 tekmovalcev. Rezultati: Tinkara Perme 1. mesto, Adnan Oshish, Aleksandra Rozina, Tai Cerar, Maj Verhovnik Marovšek in Ana Lisa Širok so osvojili 2. mesto in Matevž Smrekar, Amin Oshish ter Pia Smrekar 3. mesto. Tekmoval je tudi Jošt Smrekar, Lovro Perme pa zaradi poškodovane roke ni stopil na tatami.

Eva Štangar

2 comments to KONEC JESENI PESTRO TEKMOVALNO OBDOBJE