Auto Draft

TAEKWONDO: PRVE TEKME SEZONE 2016/17 SO ZA NAMI

 

V nedeljo, 2.10.2016 se je v Ljubljanski Hali Tivoli odvijalo drugo mednarodno prvenstvo V taekwondoju, 2. Pokal Gaiana. Nastopilo je 340 tekmovalcev iz sedmih držav in enaintrideset klubov v vseh starostnih kategorijah, v borbah in tehniki. Domači klub je zastopalo 9 tekmovalcev v borbah in 4 v tehniki.

V borbah sta osvojila prvi mesti Tadej Pirc in Jošt Smrekar. Najbolje se je uvrstil Tadej Pirc, ki je tekmoval med mladinci do 63 kg. Priboril si je zlato medaljo in se med vsemi mladinci uvrstil na skupno 2. mesto. Med dečki do 28 kg pa je bil odličen Jošt Smrekar, ki je z dvema osvojenima borbama prišel do zlate medalje in skupno med vsemi dečki osvojil 5. mesto. Srebrne medalje so osvojili Amin Oshish, Aleksandra Rozina, Maj Verhovnik Marovšek in Jona Smrekar. Bronaste medalje pa Adnan Oshish, Lovro Perme in Luka Bajc.

Ne smemo pa tudi mimo uspehov naših tekmovalcev v tehniki. Mlajši tekmovalci so zabeležili naslednje rezultate: Maj Mohar v kategoriji KA-1 in Glorija Baš v kategoriji KB-1 2.mesto, Jona Mohar v kategoriji KA.1 7 mesto. Rok Mohar pa je bil ponovno nepremagljiv in dosegel dve 1. mesti – med seniorji SA-3 in v paru kategorije PA-4 z Renato Mavrič iz kluba Kang.

To je bilo prvo preverjanje pripravljenosti naših borcev v novi sezoni in z videnim smo zadovoljni. Klub je v skupni razvrstitvi v borbah zasedel 11. mesto od 31. klubov, kar ni slabo za prvo tekmo po počitnicah. Tehnična ekipa je tako v skupnem seštevku klubov zasedla 2. mesto.

Če bodo tekmovalci še naprej zavzeto delali na pridobivanju kondicije in občutku za borbe ter tehniko, bomo lahko še naprej dosegali odlične rezultate.

 

Naslednja tekma v borbah je bila v 8.10.2016 Zagrebu, 11. Kondor Open, kamor smo se odpravili v nekoliko manjši in izkušenejši zasedbi. To je močnejši turnir in velja kot kvalifikacijski za Zagrebško selekcijo, na katerem je bilo kar 499 tekmovalcev. Kot zanimivost naj povemo, da se nahaja samo v Zagrebu 34 taekwondo klubov. Iz našega kluba so tekmovali Pia Smrekar (kadetinja do 59 kg), Lovro Perme (kadet do 49 kg), Tadej Pirc (mladinec do 63 kg) in Domen Pirc (član do 74 kg). Pia je prepričljivo zmagala prvo borbo, nato pa ji je v drugi nekoliko zmanjkalo izkušenj in na koncu osvojila odlično tretje mesto. Ostali trije so imeli precejšnjo smolo z žrebom, saj so se vsi trije že v prvem krogu pomerili proti kasnejšim dobitnikom medalj in tako kljub dobrim borbam žal izpadli v prvem krogu.

 

Naslednja tekma bo za točke svetovnega pokala – G1 turnir Galeb Open v Beogradu, kamor odhajata Domen in Tadej Pirc v okviru reprezentance.

 

E.Š.

3 comments to PRVE TEKME SEZONE 2016/2017 SO ZA NAMI